A Kecskeméti Törvényszék területén átadták a gyors és biztonságos beléptetést elősegítő berendezéseket

2015. augusztus 31-én a Kecskeméti Törvényszéken, valamint az illetékességi területén működő járásbíróságokon hivatalosan is átadták azokat a biztonsági berendezéseket, melyek az Országos Bírósági Hivatal által indított és az úgynevezett Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló „Biztonságnövelő” Projekt második ütemének keretében kerültek beszerzésre.

A projektnek köszönhetően már minden bíróságon biztonsági beléptető rendszer működik. A projekt első ütemének eredményeként a Kecskeméti Törvényszéken, a Kecskeméti, a Kalocsai, a Kiskőrösi, a Kiskunhalasi és Bajai Járásbíróságon, a második ütemben pedig a Kiskunfélegyházi és a Kunszentmiklósi Járásbíróságon is telepítésre kerültek a beléptető kapuk.

A Bajai Járásbíróságon a második ütemben üzembe helyeztek továbbá egy röntgensugaras csomagvizsgáló berendezést, így jelenleg a Kalocsai és Kiskőrösi Járásbíróság kivételével minden bírósági épület bejáratánál megtalálhatók ezek a készülékek. Valamennyi bíróságon rendelkezésre áll továbbá egy-egy – a törvényszéken pedig kettő – kézi átvizsgáló készülék. A fenti eszközök a bírósági épületekbe történő gyorsabb bejutást és biztonságosabb ott tartózkodást segítik elő, valamint segítségükkel kiszűrhetők a bíróságokra esetlegesen bevinni szándékozott tiltott tárgyak.

Kecskemét, 2015. szeptember 1.