Képzés a szakértői bizonyításról Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyében tevékenykedő polgári ügyszakos bírák és titkárok részére tartott képzésre a Kecskeméti Törvényszék dísztermében került sor 2015. május 4-én.

Az előadássorozatot dr. Balogh Zoltán, a Kecskeméti Törvényszék Polgári, Gazdasági, Közigazgatási és Munkaügyi Kollégium vezetője kezdte a szakértő kirendelés módszertanának, jogszabályi hátterének ismertetéséve, kitérve a szakértői bizonyítás jellemzőire és elveire is.

Dr. Stefancsik Márta, a Közép-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium vezetője, a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke a fél által felkért, vagy más szerv által kirendelt szakértő véleményének perben történő felhasználásáról adott elő. A szakértők jogairól és kötelezettségeiről, díjazásukról, a szakértői vélemény felhasználásáról és értékeléséről dr. Négyessy András, a Kecskeméti Járásbíróság csoportvezető bírája tartott előadást.

Délután Csabai Gergely igazságügyi adó-, járulék és könyvszakértő tartott értékes összefoglalót az üzletrészek, részvények piaci értékelését illetően, majd Takács Nándor címzetes egyetemi docens, ingatlanforgalmi szakértő részletekbe is belátást engedő előadása zárta a szakmai napot.

Kecskemét, 2015. május 5.