Kerekasztal beszélgetés a Veszprémi Törvényszéken

A Veszprémi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja 2014. november 26-án megbeszélést tartott a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény („Bv-kódex”) 2015. január 1-jével történő hatályba lépésével kapcsolatos felmerülő esetleges problémák, gyakorlati kérdések megbeszélése, a lehetséges megoldási módok kidolgozása, az érintettekkel történő egyeztetés céljából. 
 
A törvényszék által kezdeményezett rendezvényen a Veszprémi Törvényszék részéről annak büntető kollégiumvezetője, a Bv. Csoport vezetője, és a csoport összes dolgozója (így a bv. bíró és a bv. ügyek intézését végző bírósági titkár is) részt vett, továbbá eleget tettek a meghívásnak a Veszprémi Bv. Intézet, a Veszprém Megyei Főügyészség, valamint a Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának Pártfogó Felügyelői Szolgálatának képviselői, illetve a bv. ügyész is. Ily módon az új szabályok alkalmazásával érintettek lehető legszélesebb körén belül lehetett lefolytatni az egyeztetést. 
 
A résztvevők visszajelzései alapján az értekezlet fő célját elérte, amely a jogszabály-módosulással kapcsolatos változások zökkenőmentes lebonyolításának előkészítése volt. 
 
Veszprém, 2014. november 26.