Kihelyezett OBT ülés a Pécsi Törvényszéken

Az Országos Bírói Tanács 2017. február 13-án és 14-én kihelyezett ülést tartott a Pécsi Törvényszéken. A rendezvényen az Országos Bírói Tanács tagjain kívül tanácskozási joggal részt vett dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Lajtár István legfőbb ügyészségi tanácsos, közjogi legfőbb ügyész helyettes, dr. Vízkelety Mariann Igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár, dr. Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület elnöke is.
 
Az OBT hétfői nyilvános ülését dr. Rendeki Ágnes, a Pécsi Törvényszék elnöke nyitotta meg, amely során képekkel illusztrálva bemutatta a törvényszék eredményeit, majd ügyforgalmi adatairól, és az elmúlt három évben megvalósult fejlesztésekről, beruházásokról tájékoztatta a megjelenteket.
 
Ezt követően dr. Kovács Csaba, a Pécsi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője a törvényszéket érintő tanúgondozásról, a központi szabálysértési bíróság hatékonyságáról, és a 21/2016. (XI.30.) AB határozat következményei kapcsán megtett intézkedésekről, megoldásokról szólt.
 
Dr. Sipos Balázs, a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezető-helyettese és a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke a regionális kollégium elmúlt három évét, szakmai eredményeit és sikereit ismertette a résztvevőkkel. 
 
A nyilvános ülésen felszólalt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke is, aki a bíróságok 2016. év első félévében végzett munkájáról és elért eredményeiről beszélt.
 
 
 
A kihelyezett ülés második napján, az Országos Bírói Tanács tagjai a Pécsi Járásbíróságon megrendezett Bírói Fórumon a bírói tanács feladatairól, munkájáról és terveiről tájékoztatták a baranyai bírákat, titkárokat és fogalmazókat. A résztvevők kötetlen beszélgetés keretében, a bírákat érintő aktuális kérdések, észrevételek megvitatásával zárták a fórumot.
 
 
 
 
 Pécs, 2017. február 14.
 
 
A Pécsi Törvényszék Sajtóosztálya