KIHELYEZETT OBT ÜLÉS VESZPRÉMBEN

Ma tartotta kihelyezett ülését az Országos Bírói Tanács (OBT) a Veszprémi Törvényszéken. A szükség szerint, de évente legalább 4 alkalommal ülésező, 15 tagú bírói testület ülésén tanácskozási joggal vett részt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke; a Legfőbb Ügyész delegáltjaként dr. Varga Zs. András, a legfőbb ügyész közjogi helyettese; dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke; a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviseletében dr. Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár; a Magyar Bírói Egyesület országos elnöke, dr. Makai Lajos; és az Országos Közjegyzői Kamara képviseletében dr. Anka Tibor elnökhelyettes.

Az ülésen az OBH elnöke – törvényi kötelezettségének is eleget téve – beszámolt a bírói testületnek a 2012. évi  tevékenységéről. A bírósági igazgatásban történt fontos szemléletváltást méltatta az OBT soros elnöke, amelynek eredményei már egyértelműen kezdenek mutatkozni. Ez támogatható fejtette ki dr. Fazekas Sándor.
A beszámoló tartalmát dr. Bánáti János is példaértékűnek minősítette; az együttműködés területén számos előrelépés történt 2012-ben – mondta az ügyvédi kamara elnöke.
Az OBT dr. Handó Tünde beszámolóját ezt követően egyhangúlag elfogadta.

Ezen felül megvitatásra került egyebek között az OBT idei évi I. féléves költségvetésének felhasználásáról szóló tájékoztató és a jövő évi költségvetés előirányzataira vonatkozó javaslat. Összefoglalót hallhattak a résztvevők az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) szófiai közgyűléséről, továbbá a tanácskozáson – zárt ülés keretében – személyi kérdésekről is döntött a testület.

Veszprém, 2013. július 9.