Kiírták az építészeti tervpályázatot a Dunakeszi Járásbíróság és Járási Ügyészség új épületének tervezésére

Építészeti tervpályázati felhívást tett közzé az  Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Magyar Építész Kamarával együttműködve 2018. május 23-án a Dunakeszi Járásbíróság és Járási Ügyészség új épületének tervezésére. A két szervezet által jelenleg használt irodaház panel technológiával épült, gazdaságosan nem alakítható át és nem bővíthető. A pályázat célja, hogy a legkedvezőbb építészeti megoldás alapján olyan, a bíróságnak és az ügyészségnek is helyt adó épület jöhessen létre, ahol a modern, hatékony munkavégzés és az átláthatóbb munkaszervezés fizikai feltételei egyaránt biztosíthatóak. 
 
A tervezők 2018. szeptember 4-éig küldhetik be a pályaműveiket. A pályázat sikeres lezárása esetén 2018 novemberében megkezdődhetnek az új épület tervezési munkálatai. 
 
A pályázat kiírását a Tapolcai Járásbíróság és a Tapolcai Járási Ügyészség közös használatában lévő épület teljes rekonstrukciójához és bővítéséhez kapcsolódó építészeti tervpályázat is ösztönözte. A 2017 májusában meghirdetett tapolcai felhívásra 25 pályamű érkezett be, melyből 11 részesült díjazásban vagy megvételben. A nyertes pályamű tervezőivel a tervezési munkálatok előkészítése folyamatban van.