Kimagasló érdeklődés mellett zajlott a "Nyitott Bíróság" program legújabb rendezvénye – filmvetítés a Szegedi Törvényszéken

Mint ahogyan az ismert, a több éve sikeresen működő Nyitott Bíróság program célja, hogy a felnövekvő generációt életkori sajátosságainak megfelelően tájékoztassa az alapvető jogi ismeretekről, a jogintézményekről, megismertesse őket a bírósági szervezetrendszerrel, valamint felhívja figyelmüket a fiatalkori áldozattá válás és a fiatalkorú bűnözés kérdéseire.
 
A fenti célok megvalósítása érdekében a Szegedi Törvényszék 2016. október 12. napján a Deák Ferenc Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Tömörkény István Gimnázium közel száz diákja részére rendezett filmvetítéssel egybekötött programot.
 
Rózsáné dr. Markó Zsuzsanna, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettesének megnyitóját követően dr. Tóth Csenge, a Szegedi Járásbíróság bírája tartott előadást a gyermekmeghallgatás gyakorlati kérdéseiről.
 
A rendezvény dr. Cseh Lívia Ágnes, a Szegedi Járásbíróság bírája által készített, egy fiatalkorú vádlott ellen folytatott büntetőeljárást bemutató rövidfilm levetítésével folyatódott.
 
A filmvetítést követően a diákoknak lehetőségük nyílt kérdéseket intézni a törvényszék munkatársaihoz, megtekinthették továbbá a Szegedi Törvényszék gyermekmeghallgató szobáját.
 
Az esemény a Nyitott Bíróság programot is érintő Fenntartható Fejlődés program keretében valósult meg.
 
 
További képekért kattintson ide.
 
 
Szeged, 2016. október 14.