Konferencia „Az állami gondoskodásban lévő fiatalkorú terheltek speciális helyzete” címmel Nyíregyházán

„Az állami gondoskodásban lévő fiatalkorú terheltek speciális helyzete” címmel 2014. május 30. napján szakmai konferenciát tartott a Nyíregyházi Járásbíróság. 
 
A rendezvényen a bírákon, ügyészeken, ügyvédeken kívül részt vettek a rendőrség, a gyámhivatal, gyermekjóléti szolgálat képviselői, valamint hivatásos pártfogók is. Képviseltették magukat a Tiszadobi, Baktalórántházi, Nyírszőllősi Területi Gyermekvédelmi Központok munkatársai.
 
A rendezvényen előadást tartott Hasulyó Szabolcs, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Gyermekvédelmi Központ Intézményvezetője, Tolnai Szabolcs pszichológus és Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei vezetője. 
 
Az előadásokon elhangzott, hogy megyénk az országos átlaghoz képest terhelt térségnek tekinthető, hiszen a Magyarországon szakéllátásban lévő mintegy tizenkilencezer gyerekből a megyében szakellátásában lévők száma eléri a kettőezer-négyszázat, ami az országos átlag 10%-át meghaladja. A rendezvényen szó volt a gyermekvédelem aktuális problémáiról, beszéltek a szakellátásban lévő gyermekek pszichés állapotáról. A részt vevők betekintést nyerhettek a Magyar Vöröskereszt a gyermekvédelem terén betöltött szerepéről.
 
A konferencián lehetőség nyílott arra, hogy a különböző hivatásrendek képviselői megismerhessék egymás tevékenységét és megosszák a fiatalkorúakkal kapcsolatos tapasztalataikat. 
 
 
Nyíregyháza, 2014. június 3.