Konferencia az OBH által indított EKOP projektek BIIR fejlesztéséről

Az Országos Bírósági Hivatal aulájában 2014. június 25-én a hivatal által elindított EKOP projektek BIIR fejlesztésével kapcsolatosan konferenciát rendeztek a bírósági vezetőknek.

Az egész napos program moderátora dr. Csullag Józsefné, a Szekszárdi Törvényszék elnöke, és egyben a Projekt Irányító Bizottság társelnöke volt.

Az rendezvényt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke nyitotta meg. Beszédében megköszönte az eddig elért eredményeket és a munkacsoportok tagjainak eddigi odaadó munkáját.

Az EKOP projektekről adott általános tájékoztatót, amelyet dr. Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese tartott, követően a munkacsoportok vezetői mutatták be a jelenlévőknek az Üzenő (EKOP 1.1.16), a Levelező (EKOP 2.1.22), és a Hírvivő (EKOP 2.A.2.) projekteket, illetve azok aktuális állapotát.

Az Üzenő projektekkel kapcsolatosan - amelynek célja, hogy korszerű, elektronikus megoldásokat tesz elérhetővé az állampolgárok számára - dr. Patik Antónia, a Miskolci Járásbíróság csoportvezető bírája, dr. Pfeifer Péter, a Veszprémi Törvényszék bírája, és dr. Zámbori Tibor, a Gyulai Törvényszék elnökhelyettese tartotta meg előadását. Ezt követően a Levelező projektről dr. With Béla, a Pécsi Törvényszék tanácselnöke, dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke, dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke és dr. Szabó Tamás, a PKKB elnökhelyettese tartott tájékoztatót. A Hírvivő projektről pedig dr. Gerber Tamás, a Székesfehérvári Törvényszék elnöke tartott tájékoztatót.

A program zárásaként az elnöki iktatórendszer program tesztverziójának bemutatására került sor, melyet Wunderlich Balázs, az elnöki iktatószoftver fejlesztője, és Czimer Judit, az Országos Bírósági Hivatal tisztviselője mutatott be a jelenlévő vezetőknek és munkacsoport tagoknak.

Budapest, 2014. június 25.További képek a konferenciáról >>>