Középiskolás diákok a Szegedi Ítélőtáblán

A Nyitott bíróságok program keretében Szeged egyik legnagyobb középiskolájának, a Deák Ferenc Gimnáziumnak közel ötven diákja látogatott el tegnap, hétfőn a Szegedi Ítélőtáblára. A rendezvény a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Szegedi Ítélőtábla közös szervezésében valósult meg.

A továbbtanulás, egyben pályaválasztás előtt álló fiatalokat az ítélőtábla dísztermében Matijevic Rita, az ÁJTK tanulmányi osztályának vezetője köszöntötte, majd dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke tartott előadást a jogászképzésről, a jogi pálya kihívásairól és szépségeiről, a bíróságok szervezeti felépítéséről. Egyebek mellett elmondta: a Szegedi Ítélőtábla aktívan bekapcsolódik a képzésbe, a gyakornoki program keretében már eddig is számos joghallgató ismerkedhetett meg a táblabíróság napi munkájával, és a jövőben is várják azon jogra járó diákok jelentkezését a gyakornoki programba, akik érdeklődnek a bírói pálya iránt.

Ezt követően a diákok megtekintették az ítélőtábla épületét, tájékoztatást kaptak az ítélőtáblán folyó ítélkezési tevékenységről.

Szeged, 2016. január 26.