Középpontban az új generációs igazságügyi oktatási módszerek

A legújabb igazságügyi oktatási módszerekről tartott kétnapos kurzust a Magyar Igazságügyi Akadémián az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) 2018. szeptember 12-13-án. A „Tanítás és tanulás” szemináriumról dr. Fülöp Natasa, az OBH-ba beosztott bíró beszélt az Inforádió Paragrafus című műsorának 2018. szeptember 13-án.
 
Mint elmondta, az új generációs igazságügyi képzési rendszert 2019-ben továbbfejlesztik. Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a készség- és képességfejlesztésre, és egységesítik a klasszikus, jogi alaptudáson túlmutató szakmai gyakorlati ismeretátadást is.
Az igazságügyi akadémián nem ritkák a mostanihoz hasonló rendezvények, hiszen minden évben számos nemzetközi csereprogram képviselőit látják vendégül, és rendezik meg ezek mellett a már hagyománnyá vált bírósági kommunikáció, bírósági közvetítés nemzetközi konferenciákat vagy a polgári igazságszolgáltatás európai napját is - fűzte hozzá dr. Fülöp Natasa.
 
A mostani magasabb szintű képzésszervezői, igazgatási konferencián húsz ország bírósági és ügyészségi képzési intézményeinek, akadémiáinak, igazságügyi minisztériumainak a képviselői osztották meg jó gyakorlataikat és vitathatták meg az interaktív képzésfejlesztés aktuális kérdéseit, módszertani, szervezési tudnivalóit.
 
A Paragrafus 1. részében elhangzott interjú ide kattintva érhető el.