Közintézmények Nyilvánossága: kommunikációs konferencia az OBH szervezésében

Kommunikációs konferenciát rendezett az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2016. október 5-én a Magyar Igazságügyi Akadémián „Közintézmények Nyilvánossága” címmel. Az eseményen szó esett a közmédia, a napilapok, az online média működéséről és a blogok egyre erősödő jelenlétéről.  
 
A konferenciát Handó Tünde, az OBH elnöke nyitotta meg, majd Kónya István, a Kúria elnökhelyettese beszélt a bíróságok nyilvánosságáról és a bírósági kommunikációról. Ezt követően a meghívott szakelőadók osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. 
 
Az eseményen az egyes sajtóműfajok meghatározó szereplői képviseltették magukat. Előadást tartott Gazsó L. Ferenc, a Magyar Távirati Iroda igazgatója; Baranya Róbert, a Magyar Hírlap szakújságírója; György Bence, az Origo tartalom igazgatója és Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa. Napirendre került a napilapok, az online média és a blogok által biztosított nyilvánosság, a sajtóorgánumok működése és a közintézmények kommunikációjával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok. 
 
A napot szakmai fórum zárta a vélemények ütköztetésével, ahol a konferencián résztvevő bírósági sajtószóvivők, a minisztériumok, a közintézmények és a társszervek kommunikációs szakemberei oszthatták meg tapasztalataikat.  
 

 

Budapest, 2016. október 5.