Közvetítés hazánkban és Európában – nemzetközi konferencia

2013 óta a nagyobb hazai bíróságokon folyamatban lévő peres, vagy nemperes eljáráshoz kapcsolódva a felek igénybe vehetnek bírósági közvetítői eljárást. Ez a vitarendezésnek olyan lehetősége, amiben szigorú titoktartásra kötelezett harmadik fél, a közvetítő közreműködésével a felek megállapodást köthetnek, hogy lezárják az ügyet és feloldják a konfliktusukat. Az elmúlt három év bizonyítja, hogy a bírósági közvetítést egyre több állampolgár veszi igénybe. A statisztikai adatok alapján a bírósági közvetítői eljárás nagy része a felek megállapodásával zárul.

Bővebben a bírósági közvetítésről itt tájékozódhatnak.

Az OBH 2016. május 5. és 6. között nemzetközi szakmai konferenciát rendez a Magyar Igazságügyi Akadémián „Közvetítés hazánkban és Európában” címmel. A konferencia célja, hogy megismerjük a nemzetközi és a hazai bírósági közvetítői eljárás eddigi tapasztalatait, a jó gyakorlatokat és az előnyös megoldásokat.

Az eseményen nemzetközileg elismert külföldi és magyar előadók tartanak előadást közvetítői tapasztalataikról, ismereteikről, izgalmas esetismertetésekkel.

A kétnapos konferencián választ kaphatunk arra, hogyan lesz egy bíróból jó mediátor, mi a közvetítés sikerének kulcsa, milyen kompetenciák szükségesek a közvetítői munkához.

A rendezvény meghívásos alapú, azonban a konferenciát követően az előadókkal készült interjúkat online is megtekinthetik az érdeklődők.

A konferencia tematikája itt érhető el.

 

További információk a bírósági közvetítői eljárásról innen elérhetőek. 

Közvetítői eljárás a bíróságokon – interjú a Ma reggel című műsorban Tolnai Katával, a bírósági közvetítés országos koordinátorával