A Kulturális Örökség Napjai keretében megnyitotta kapuit a Szegedi Törvényszék

A Szegedi Törvényszék az idei évben immár második alkalommal csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, amelynek célja „megismertetni, közelebb vinni az európai polgárokat kulturális örökségükhöz és felhívni a figyelmüket az örökség folyamatos megőrzésére, védelmére.”

A program keretében az érdeklődők többek között „A napfény színei – üvegfestők Szegeden a historizmustól a szecesszióig” elnevezésű szegedi sétán vehettek részt, amelynek során elsősorban az idén 150 éve született Róth Miksa világhírű iparművész alkotásai, Kratzmann Ede üvegfestő művei, valamint az első szegedi mester, Pór Sándor üvegfestészeti műintézetének munkái kerültek bemutatásra.

2015. szeptember 19. és 20. napján a séta egyik állomásaként a Szegedi Törvényszéknek, a Szegedi Járásbíróságnak, a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályának és a Szegedi Járási Ügyészségnek otthont adó Törvényszéki Palota is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. Az esemény közel nyolcvan érdeklődőt vonzott a törvényszék épületébe, amelynek során a séta tematikájának megfelelően a lépcsőfordulókban található festett üvegablakok megtekintésére nyílt lehetőség. Mindeközben Csizmadia Edit, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár tárlatot vezető munkatársa az épület történelmét a közvélemény által kevésbé ismert, korabeli tudósításokban megjelent tények, történetek ismertetésén keresztül mutatta be.

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat által megfogalmazott nemes célra és az idei évben is tapasztalt kimagasló érdeklődésre tekintettel a Szegedi Törvényszék a következő években is csatlakozni kíván a programhoz.

További képek>>>

Szeged, 2015. szeptember 25.