Látogatás a Szegedi Ítélőtáblán - a SZTE Alma Mater munkaerő-piaci mentorprogramjáról

A TÁMOP 4 pályázat elemeként indult el az SZTE Alma Mater Munkaerő-piaci Mentorprogramja, melynek keretein belül SZTE-s hallgatók ismert cégek képviselőihez jelentkezhettek négy hónapos mentorálási időszakra.

A Szegedi Ítélőtáblával kötött együttműködés keretében a márciusban kiválasztott 3 hallgatón túl a jogi kar bármely hallgatójának lehetősége van, hogy a programban mentor szerepet vállaló Dr. Harangozó Attilának, a Szegedi Ítélőtábla elnökének kalauzolásával megismerhesse a szervezet felépítését, működését, és bepillantást nyerhessen annak hétköznapjaiba.

Május 8-án, csütörtökön délelőtt az érdeklődő hallgatók dr. Harangozó Attila ismertetője utána, az épület bejárása mellett azt is megtekinthették, hogyan zajlik az a Szegedi Ítélőtáblán az ügyfélfogadás, illetve egy tárgyalás.

A 2014 tavaszán induló program célja az SZTE korábban végzett, a munkaerőpiacon már elhelyezkedett hallgatói szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe, hogy ezáltal is segítse a hallgatók reális szakmai képének kialakítását, és a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadását.

A programnak az is fontos eleme, hogy a szorosabb mentori körből kimaradt hallgatók is lehetőséget kapjanak az első körös ismerkedésre, illetve valós képet kapjanak a Szegedi Ítélőtábla munkájáról, támpontokat adva későbbi szakmai orientációjukhoz. Mindezek mellett nem titkolt cél, hogy a Szegedi Ítélőtábla nyújtotta lehetőségek népszerűsítésén túl, ezzel a látogatással az ősszel második körben meghirdetésre kerülő személyes mentori kapcsolatok kiépítésére lehetőséget adó mentorprogramhoz is kedvet csináljanak a résztvevő hallgatóknak.

Szeged, 2014. május 8.