Mailáth György Tudományos Pályázat 2016 Díjazott Dolgozatok

Megjelent az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Mailáth György Tudományos Pályázat 2016 Díjazott Dolgozatok című kiadványa. 
 
A kiadvány az OBH Elnöke által 2016-ban harmadik alkalommal meghirdetett Mailáth György Tudományos Pályázat díjnyertes dolgozatait tartalmazza.
 
Az OBH Elnöke köszöntőjében kiemeli, hogy a pályázat alapján készülő tanulmányok azt mutatják, a jogalkalmazás minden szintjén és a bírósági igazgatásban is elengedhetetlen ismereteink bővítése, a vizsgált kérdések több szempontú megközelítése annak érdekében, hogy a bíróságok betöltsék szolgáltató szerepüket a társadalomban és döntéseink közelebb vigyék az embereket az igazságossághoz. 
 
Az OBH Elnöke ajánlja e kötetet minden, a bíróság és a jog világa iránt érdeklődő olvasónak, bízva abban, hogy az a jogtudomány tudáskincsének gyarapításához is hozzájárul. 
 
A kötetben egyebek mellett olvashatunk az új jogintézményekről (például a reintegrációs őrizetről, az információforrás védelméről a büntetőeljárásban, az európai fizetésképtelenségi szabályozásról), a bírósági életpályáról, a bíróságok története iránt érdeklődők pedig megismerhetik az egykori Berettyóújfalui Királyi Járásbíróság elnökének élettörténetét. 
 
A kiadvány a birosag.hu oldalon a „Mailáth 2017” menüpont alatt a „2016 - Díjazott dolgozatok” linkre kattintva érhető el.
 
A kiadvány itt olvasható.