Megújult a Kúria internetes honlapja

Dr. Darák Péter Elnök úr kezdeményezésére és vezetői jóváhagyásával megvalósítottuk a Kúria internetes honlapjának új arculati megújítását és fejlesztését.
Ez a munka a tervezéstől a végleges forma kialakításáig mintegy tíz hónapot vett igénybe. Az esztétikai megújítás a magyar oldalra, az angol nyelvű felületre, valamint az akadálymentesített oldalra egyaránt vonatkozott.
A megújult honlap kialakításának legfontosabb célja a Kúria szakmai tevékenységének minél szélesebb körű bemutatása, imázsának növelése; a szakmai munkájában rejlő értékek megjelenítése; a hazai és nemzetközi együttműködéseink továbbfejlesztése volt. Emellett nagy hangsúlyt kapott egy letisztult, elegáns, jól strukturált, ezért könnyen átlátható, dinamikus, felhasználóbarát website megvalósítása, amely képekkel, videókkal változatosan illusztrálja és egészíti ki a szöveges tartalmakat.
A tervezésnél figyelembe vettük a honlap látogatottsági statisztikája alapján átgondolt, tematikus blokkokra osztott új menüszerkezetet, az előkészítés során frissen kiválogatott felhasználható képanyagot, az időközben elkészült kúriai arculati kézikönyvnek a honlap megújításához szükséges részét – a logót, a betűtípusokat, a színkódokat, és a tesztszerver hozzáférési adatait. 
A tervezés során a megváltoztatásra szánt honlap tartalmi elemeit átemeltük az új honlapba, de új tematikus blokkokat hoztunk létre; előirányoztuk a blokkok tartalmait jellegzetesen kifejező fotóval való megjelenítést, és a képi információk címszavakkal történő kiegészítését; létrehozattunk egy nyitó oldalt, és ahol célszerűnek láttuk, megváltoztattuk az almenüpontok sorrendjét. Ügyeltünk arra, hogy a website domináns színei legyenek összhangban a Kúria logójának színeivel. Célul tűztük ki a responsive design-t, azaz hogy a weboldal lehetőség szerint egységesen jelenjen meg mobiltelefonon, táblagépen és az asztali számítógépeken.
A megújított honlap a teljes körű esztétikai látványon kívül tehát, az alábbi újdonságokat is tartalmazza:
•        nyitó oldal
•        szöveges keresők
•        akadálymentesített változat 
•        aktualitások (főoldalon az utolsó tíz közlemény megjelenítése, folyamatos frissítése) 
•        új tematikus blokkok: hatályos iránymutatások, fotók – videók – hanganyagok
•        a Kúria Jogi Szakkönyvtára (a Kúriáról menüponton belül elhelyezett) almenüpont 
•        a Kollégiumok sajtóközleményeinek egységes formai megjelenítése
•        a Kúria felsővezetőinek egységes bemutatása (új portréfotók)
•        képgaléria (több és új fotó)
Ezúton ajánljuk szíves figyelmükbe a megújult honlapot, abban a reményben, hogy az újdonságok elnyerik az Önök tetszését is! Látogassák minél többször a www.kuria-birosag.hu weboldalt! 
 
Budapest, 2015. november 17.
 
A Kúria Sajtótitkársága