A Miskolci Törvényszék karácsonyi ajándéka a Gyermekváros lakóinak és rászoruló családoknak

Több doboznyi ruhát, édességeket, könyvet és játékokat adományoztak a Miskolci Törvényszék munkatársai a Miskolci Gyermekváros (Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény) lakóinak. A dolgozók közös összefogásával így szebbé tehették a leginkább rászoruló gyerekek karácsonyát, azokét, akiknek családjuktól távol kell tölteniük az ünnepeket is a gyermekotthonban. A különleges ellátást igénylő gyermekeket nevelő intézmény igazgatója háláját és köszönetét fejezte ki a bírósági dolgozók felé. A gyermekek arcára boldogság ült ki, és habár tudták, hogy karácsony előtt nem szabad kibontani az ajándékokat, azért egy-két csomag tartalmát izgatottan meglesték. 
A Gyermekváros gyermekeinek megajándékozásán túl a törvényszék dolgozói idén két és fél mázsa – tartós élelmiszerekből álló – adományt is összegyűjtöttek, melyet a Vöröskereszt munkatársai juttatnak el még karácsony előtt 3200 rászoruló családhoz. Emellett a bírák a szeretet sütigyárban is sütötték a süteményeket, annak a programnak a keretében, melyet „Süssünk együtt szeretetet, és tegyük boldogabbá a rászorulók karácsonyát” - címmel hirdetett meg a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. December 19-én bírák és igazságügyi alkalmazottak sütöttek és kínáltak mézeskalácsot Miskolc belvárosában a Vöröskereszt sátrában. A nap végén a megmaradt süteményeket rászoruló családok között osztják szét, azonban a jó kedvű és rendkívül kreatív bírósági csapat a nagy hideg ellenére is rövid időn belül minden mézeskalácsot eladott, melyek külleménél már csak az íze volt jobb. 
A Miskolci Törvényszék évek óta felkarol egy programot, egy közösséget az ünnepek közeledtével, így a tavalyi évben egy fogyatékkal élő diákokkal foglalkozó iskola számára szervezett gyűjtést.