Munkaügyi rész-kollégiumi ülést tartott az Alföldi Közigazgatási Munkaügyi Regionális Kollégium

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2015. október 2-án munkaügyi rész-kollégiumi ülést tartott, amelynek a Gyulai Törvényszék Díszterme adott otthont.

A rész-kollégiumi ülést dr. Bagdi Árpád Gyula a Gyulai Törvényszék elnöke, a kollégium tagja, ezúttal mint házigazda nyitotta meg és köszöntötte a kollégium tagjait, valamint Sztrungáné dr. Tóth Tünde törvényszéki kollégiumvezető néhány érdekes információt osztott meg a kollégiumi tagokkal a törvényszék impozáns épületéről és díszterméről.
 
Dr. Cséffán József kollégiumvezető tájékoztatta a tagokat az elmúlt időszak aktuális munkajogi eseményeiről. A kollégium megvitatta Sztrungáné dr. Tóth Tünde törvényszéki kollégiumvezetőnek a szakértői díj megállapításának vitás kérdései tárgykörben készült szakmai anyagát Szolnokiné dr. Csernay Krisztina kúriai bíró, kollégiumi kapcsolattartó három kiemelkedő jelentőségű kúriai döntést ismertetett. Dr. Lele Zsófia bíró, európai jogi szaktanácsadó a kiküldetés és a rendelkezésre bocsátás elhatárolásával, a minimális bérszint fogalmával, továbbá az utazási idő értelmezésével kapcsolatos határozatokat ismertetett az Európai Bíróság ítélkezési gyakorlatából.
 
A kollégium részletesen megvitatta a Pp. Kodifikációs Bizottság által már megtárgyalt, a munkaügyi peres eljárás újraszabályozásával kapcsolatos anyagot.
 
Szeged, 2015. október 8.