Nagy az érdeklődés a fogalmazói állások iránt

Lezárult a 2018. I. félévi fogalmazói felvételi eljárás a bíróságokon. A meghirdetett álláshelyekre több mint kétszeres túljelentkezés volt, ami a bírói életpálya, illetve a bírósági munka népszerűségéről is árulkodik. 
 
A beérkezett pályázatok kivétel nélkül érvényesek voltak, hat pedig kiemelkedő, 90 százalék fölötti értékelést kapott. Első körben harminchat álláshelyből harminckettőt sikerült betölteni, az üresen maradt négyet várólistás pályázóknak ajánlották fel; az Ajkai, a Bicskei, a Kecskeméti és a Sárbogárdi Járásbíróság nem találta még meg új fogalmazóit. 
 
Érdemes megemlíteni, hogy a fogalmazói állás kiváló lehetőséget biztosít a jogi ismeretek elmélyítésére és gyarapítására, s ezzel nagyban segítheti a felkészülést a bírói pályára. A bírósági fogalmazók emellett lehetőséget kapnak arra, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (European Judicial Training Network – EJTN) THEMIS elnevezésű versenyén, melynek idei elődöntőjén - mint arról honlapunkon beszámoltunk - különdíjat nyert a magyar csapat.