Ne nyúzd a féket!

 
 
A bírói álláspályázatokról álhír jelent meg a sajtóban.
 
2017-ben 274 bírói álláspályázat került elbírálásra országosan. Ezekre összesen 1919 pályázat érkezett. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan 23 pályázat elbírálása történt meg és 160 pályázat érkezett. A Bírósági Közlöny 2018. évi I. számában összesen 22 bírói álláspályázat szerepel. Ebből a 216 fős engedélyezett bírói létszámmal rendelkező Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) 9 álláshely került kiírásra. 
 
A 9 PKKB-s bírói álláshely közül 6 megüresedésének az oka, hogy e bírák magasabb pozícióban folytatják az ítélkezést, vagyis őket „előléptették”. 1 bíró nyugdíjba megy, tisztségéről pedig 2 bíró mondott le. Az is lényeges, hogy valójában mind a 9 álláshely idén ürült vagy ürül meg, ami éppen azt igazolja, hogy a szervezet időben gondoskodik az utánpótlásról.
 
Sajnálatos, hogy az egykor szebb napokat látott HVG a fake news csapdájába esett. Eközben a bírósági szervezet nem fékez, a vonat robog tovább! Aki a bírósági szervezetről valós híreket szeretne olvasni, a bírósági honlapokat keresse fel.