Nemzetközi konferencia az alternatív vitarendezésről

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az Országos Bírósági Hivatallal (OBH) együttműködve nemzetközi konferenciát rendez 2016. november 30. és december 1. között „Alternatív Vitarendezés Magyarországon” címmel. Az eseményen egyebek mellett szó esik a bírósági közvetítés és a pénzügyi békéltetés eredményeiről is. 
 
A konferencia fő célja, hogy átfogó képet mutasson a hazai alternatív vitarendezésről. Az esemény résztvevői ugyanakkor betekintést nyerhetnek az európai, a cseh és a német eljárásokba is.  
 
A szakmai tanácskozáson bemutatkoznak különböző, alternatív vitarendezéssel foglalkozó szervezetek, a bírósági és a bíróságon kívüli közvetítők, a békéltetők, a választott bíróságok és a regisztrációs döntnökök is. A kétnapos eseményen a bírósági közvetítés mellett a mediáció vállalkozások életében betöltött szerepéről, valamint a Pénzügyi Békéltető Testület eljárásairól és eredményiről is tájékozódhatnak a szakemberek. 
 
A konferencián többek között megszólal dr. Handó Tünde, az OBH elnöke, dr. Turcsánné dr. Molnár Katalin, a Székesfehérvári Törvényszék és a Bírósági Közvetítés Munkacsoport elnöke, dr. Tolnai Kata országos közvetítői koordinátor, valamint dr. Hegedűs Ákos bíró, bírósági közvetítő. 
 
A konferencia részletes programja itt megtekinthető
 
Budapest, 2016. november 15.