Nyári szünetben is Nyitott Bíróság a Győri Törvényszéken

A győri Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola 9.A osztálya, ügyviteli szakos diákok látogattak a Győri Törvényszékre a Nyitott Bíróságok program keretében. A diákok két  napot töltöttek a bíróságon, szakmai gyakorlat keretében. 
 
Június 19-én pénteken megismerhették a bírósági szervezetrendszert, a bíróságok működését, az épületet. Bepillantást nyerhettek a cégbíróság munkájába és képet kaptak arról, kiből válhat bíró, tisztviselő. A diákoknak dr. Fodor Ilona, a Győri Járásbíróság bírája a bíróság épületében való viselkedési szabályokról tartott előadást és polgári jogi jogeseteket beszélt át a diákokkal. 
 
Dr. Bors Szilvia, a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája a munkajog területével ismertette meg a diákokat, kiemelve a diákmunkára vonatkozó szabályokat és a legfontosabb munkajogi rendelkezéseket. 
 
A második napon dr. Somogyi Zoltán, a Győri Törvényszék büntetőbírája büntetőjogból tartott előadást, a diákokat is – akár sértettként, akár elkövetőként - érintő bűncselekményeket mutatta be interaktív óra keretében. A program zárásaként dr. Szabó Éva törvényszéki bíró segítségével kipróbálhatták magukat a diákok a tárgyalóteremben is, a perszimulációs gyakorlaton, ahol a bíró kivételével valamennyi szereplő a diákok közül került ki. 
 
Győr, 2015. július 2.