Nyílt nap az OBH és a Fővárosi Törvényszék épületében

Idén, október 25-én az Országos Bírósági Hivatal és a Fővárosi Törvényszék közös szervezésében tartottuk a fővárosban a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját.

Ez alkalomból nyílt nappal vártuk az érdeklődő iskolákat és állampolgárokat. A nyílt napon a közel 150 látogatónak lehetősége volt megtekinteni az Országos Bírósági Hivatal tanácstermét és monumentális auláját, a Pesti Központi Kerületi Bíróság egyik tárgyalóját, a Fővárosi Törvényszék Esküdtszéki termét, Tájékoztató Irodáját, a Központi Irattárat, az Alapítványi Irodát és a Könyvtárat.
A látogatókat bírósági fogalmazók, titkárok és bírák kísérték körbe az épületekben. A séta során megismerkedhettek az épületek történetével, a különböző helyiségekhez kötődő érdekességekkel, valamint a Fővárosi Törvényszék Esküdtszéki termében található Feszty-képekkel, amelyek a korai igazságszolgáltatás formáit ábrázolják.

Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának döntése alapján létrejött program célja az volt, hogy a nyílt nappal közelebb hozzuk a magyar igazságszolgáltatást és a magyar bíróságot a fiatalokhoz és az állampolgárokhoz.

A nyílt napról készült képeket itt tekinthetik meg.