Nyitott Bíróság: csaknem 1000 program és 20.000 látogató az első negyedévben

A Nyitott Bíróság Országos Program keretében az ítélőtáblák és a törvényszékek csaknem 1000 programot szerveztek, melyeken közel 20.000-en vettek részt 2018 első negyedévében.
 
Január, február, március és április hónapokban a bíróságok 956 programon 18.557 érdeklődőt fogadtak 342 iskola 627 osztályából. A legnépszerűbb hónap április volt.
 
A legtöbb résztvevő a Pécsi Törvényszék programjain fordult meg, összesen 3188 fő. A Miskolci, a Nyíregyházi, a Szekszárdi és az Egri Törvényszéken szintén több mint ezren fordultak meg. 
 
A legtöbb iskolát a Miskolci Törvényszék szólította meg, szintén itt segített a legtöbb bíró, bírósági titkár és fogalmazó a rendezvényeken.
 
 
 
 
2012-től indult útjára a Nyitott Bíróság program, amely főként felső tagozatos általános iskolás és középiskolás tanulóknak kíván támogatást nyújtani abban, hogy jogtudatos állampolgárokká váljanak, megismerjék saját jogaikat és kötelezettségeiket. A fiatalok osztályfőnöki órák keretében a mindennapi életükhöz kapcsolódó, jogi témájú előadásokat hallgathatnak, betekinthetnek a bíróságok és a bírák mindennapjaiba, illetve perszimulációkon is részt vehetnek.