Nyitott Bíróság a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság munkaügyi szakágába látogatott 2015. március 16-án a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 1. osztálya a Nyitott Bíróság program keretében. A tanulók a látogatás során bepillantást nyerhettek abba, hogy milyen körülmények között dolgoznak a bírák, illetve milyen feladatokkal jár a bírói tevékenység. 
 
A diákokat körbevezették az új, Tölgyfa utcai bírósági épületben; felkeresték a kezelőirodát, és irattárat, ahol rövid tájékoztatást kaptak az iratok tárolásáról, kezeléséről, majd megtekintettek bírói és jegyzői dolgozószobákat és a tárgyalótermeket is.
 
A program része volt a perszimuláció is, ahol - dr. Lakatos-Csondor Katalin, Hegedűsné dr. Szabó Ildikó, dr. Nagy Katalin, dr. Bóta Zsuzsanna titkárok közreműködésével - Hamupipőke történetén keresztül ismerhették meg a diákok a tárgyalásnak az ítélethozatalig terjedő folyamatát. A rövid játékos kvíz során bepillantást nyerhettek a diákok a jogi fogalmak világába is. A programot dr. Kovács Rita és Biacsné dr. Márton Andrea bírók szervezték.
 
2015. március 20.