Nyitott Bíróság a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumnál

2016. január 6-án délelőtt a dr. Mező Ferenc Általános Iskola 7. osztályos diákjai látogattak el a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumára a "Nyitott bíróság" program keretében.

A tanulóknak dr. Bérces Nóra másodfokon eljáró munkaügyi ügyszakos bíró tartott előadást a Fővárosi Törvényszék Tölgyfa utcai épületének kollégiumi termében. A beszélgetés során a diákok betekintést nyertek többek között a bírósági szervezetrendszer felépítésébe, megtudhatták, hogy mi a különbség a bírósági ügyszakok között, leginkább azonban a fiatalkorúk számára nyitva álló munkalehetőségek és ennek feltételei ragadták meg a figyelmüket.

A látogatók megtekinthették a legnagyobb tárgyalótermet, az ügyfélcentrumot, az Oktatási Centrumot és a másodfokú kezelőirodát is, ahol megismerték az iratkezelés ügymenetét. Az ügyfélcentrum előtt megnézték, hogyan működik a hívórendszer és hova fordulhatnak az ügyfelek a kérdéseikkel. Az Oktatási Centrum termei közül legjobban a tréningszoba nyerte el a tetszésüket, ahol a bírósági képzésekkel és a rendelkezésre álló technikai eszközökkel kapcsolatban több új információt is kaptak.

A látogatás végén a diákok a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumának kollégiumvezetőjétől névre szóló emléklapot kaptak.

A gyerekek és osztályfőnökük interaktívak voltak és hasznosnak ítélték a bírósági munka megismerésének lehetőségét.

Budapest, 2016. január 7.