„Nyitott Bíróság” a közigazgatás és alkotmányjog tükrében a Pécsi Törvényszéken

 
A "Nyitott Bíróság" program keretében 2016. november 23-án a Pécsi Törvényszék, a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium, valamint a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszék szervezésében joghallgatóknak tartott előadást dr. Sipos Balázs, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke, a Dél-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezető-helyettese.
 
Dr. Sipos Balázs bemutatta a közigazgatási és munkaügyi bíróságok, valamint a regionális kollégiumok felépítését és működését, kitérve a regionális kollégiumok szakmai jelentőségére. A joghallgatók ugyanakkor betekintést kaptak a közigazgatási bíráskodásnak az Alaptörvénnyel összefüggő ítélkezési gyakorlatába is.
 
 
 
Az előadást dr. Tilk Péter egyetemi docens, a PTE-ÁJK Alkotmányjogi Tanszék tanszékvezetője egészítette ki, aki az Alkotmánybírósági határozatok tükrében mutatta be a jelenlegi közigazgatás helyzetét.
 
Mindkét előadó színes gyakorlati példákkal tette izgalmassá az előadását, amelyekbe a joghallgatók kötetlen beszélgetés keretében, interaktív módon kapcsolódhattak be.
 
Pécs, 2016. november 28.