A "Nyitott Bíróság" program koordinátorainak megbeszélése - a Pécsi Ítélőtábla és a társszervek képviselőinek bevonásával - a Pécsi Törvényszéken

 
2016. szeptember 27-én délután tartott megbeszélést a Pécsi Törvényszék „Nyitott Bíróság” program koordinátora, a Pécsi Ítélőtábla koordinátora és a kapcsolattartók, melyre a Baranya Megyei Főügyészséggel, a Pécsi Ügyvédi Kamarával és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysággal kötött megállapodásra figyelemmel a társszervek kapcsolattartóit is meghívták. A megbeszélést dr. Antal Gábor csoportvezető bíró, a program koordinátora nyitotta meg, melyen részt vett dr. Rendeki Ágnes a törvényszék elnöke, dr. Kutas Tamás pécsi járási vezető-helyettes ügyész és dr. Visegrády Zoltán ügyvéd, mint kapcsolattartók. A koordinátor emellett ismertette a 2015/2016-os tanév vonatkozásában az Országos Bírósági Hivatal összefoglalóját az országosan rendezett programokkal kapcsolatban, megfogalmazta a 2016/2017-es célkitűzéseket és fő irányvonalakat. Beszámolt arról, hogy a Pécsi Törvényszék a „Nyitott Bíróság” programsorozat kereteiben sikeresen nyitott a pécsi felsőoktatási intézmények felé, hiszen a kapcsolattartó dr. Prekáczka Judit bírósági titkár, rendkívül sok felkérést kap az egyetem részéről, szinte valamennyi tanszékről.
A rendezvény egyik fő témája az volt, hogy miként lehet a társszerveket bevonni az előadások és különböző rendezvények megtartásába. Rendkívül sok, hasznos ötlet és megvalósítandó terv született azzal kapcsolatban, hogy mivel lehetne bővíteni az előadások témáit, és hogyan lehetne megvalósítani a társszervek párhuzamos jelenlétét – rendőrségi, ügyészségi, ügyvédi, bírósági kapcsolattartók - is egy-egy alkalommal. Ezzel kapcsolatban dr. Kutas Tamás elmondta, hogy a tavasszal kötött megállapodás az ügyészség köreiben pozitívan hatott, hiszen 8-9 ügyész is jelentkezett arra a feladatra, hogy egy – egy témában előadjon a programsorozat keretében. A törvényszék elnöke felszólalásában támogatta az elhangzott elképzeléseket és továbbra is sikeres tevékenységet, a korábbihoz hasonló jó eredményeket vár a kapcsolattartóktól, figyelemmel a fenntartható fejlődés program vállalásaira is.
 
 
Pécs, 2016. szeptember 28.