A „Nyitott bíróság” program újabb sikere Tatabányán

A „Nyitott bíróság” program keretében 2015. május 18-án előadást tartott, dr. Gáll Attila Gábor a Tatabányai Járásbíróság elnöke, dr. Hamvas Ákos törvényszéki csoportvezető bíró és dr. Berthold György járásbírósági bíró a tatabányai Bárdos László Gimnázium 10. B osztályának.
 
A korábbi előadások témájához híven a magyar bírósági szervezetrendszer felépítéséről, a polgári és büntetőeljárásokról, valamint a büntetőjogi anyagi szabályokról adtak tájékoztatást az előadók a diákoknak.
 
Az előadáson 29 tanuló vett részt, akiknek lehetősége volt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel, melyek főleg büntetőjogi tárgyúak voltak. Így például, hogy „Mennyire nagy a visszatartó ereje egy büntetésnek?” vagy „A bíró hogyan tudja feldolgozni, ha büntetést szab ki?". Ezen túl a tanulók egyes bűncselekményekkel kapcsolatban is kérdeztek az előadó bíráktól.
 
Az előadás egészen a következő óra kezdetéig tartott, mivel a diákok nagyon érdeklődőek voltak. A nagy sikerre való tekintettel az előadás folytatását is megbeszélték a tanulókkal, amely találkozásnak az eseménye egy büntető tárgyalás megtekintése lesz, 2015. május 28-án a Tatabányai Járásbíróság épületében.
 
Tatabánya, 2015. május 21.