Nyitott Bíróság programok Komárom-Esztergom megyében

A Nyitott Bíróság program keretében az Esztergomi Járásbíróság elnöke, dr. Szabó Ferenc és az esztergomi bíróság titkára, dr. Berczeli Sándor tartott előadást érettségiző diákoknak a Dobó Gimnáziumban 2013. február 20-án. Dr. Balogh Márta és dr. Sarkantyu Szabolcs esztergomi bírák 2013. március 4-én tartottak előadást a Balassa Középiskolában, szintén érettségiző osztály számára.

A Balassa Szakközépiskolában március 8-án is sor került előadás megtartására végzősöknek, mely előadást dr. Balogh Márta és dr. Szabó Ferenc tartották. Március 21-én az érettségiző diákok a fenti előadóktól három előadást is meghallgattak a Dobó Gimnáziumban.

A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium harmadik-negyedik osztályos tanulói 2013. január, február és március hónapban egy-egy alkalommal vettek részt tárgyalásokon az Esztergomi Járásbíróságon.

Március 26-án a Tatabányai Törvényszék polgári kollégiumvezetője, dr. Bicskey István adott elő a tatabányai Mikes Kelemen Gimnáziumban nagykorú hallgatók számára, mely előadáson a mellékelt fotók készültek.