A „Nyitott Bíróság” sikeres a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban

A „Nyitott Bíróság” program keretében dr. Zlatics Judit és dr. Pecze Balázs, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírósági titkárai 2016. november 11-én és 14-én olyan sikeres előadásokat tartottak a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban, hogy két hét elteltével a középiskola ismételten felkérte őket újabb előadások megtartására.
 
 
Az előadássorozatot november 28-án Czinkné dr. Arató Zita, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája folytatta, aki a 9/A osztályban a bírósági szervezet felépítését és működését, valamint a munkajog alapjait ismertette a diákokkal, különös hangsúlyt fektetve a diákmunka szabályaira. 
 
 
November 29-én, immár visszatérő előadóként, dr. Zlatics Judit és dr. Pecze Balázs bírósági titkár a 11/D-ben a bíróvá válás teljes folyamatáról – az egyetemi felvételitől, a fogalmazói versenyvizsgán keresztül a bírói álláshelyek pályázatáig – hasznos ismeretek birtokába juttatta az érettségi előtt álló diákokat. A bírósági titkárok ezt követően interaktív foglalkozás keretében ismertették a büntető-, polgári-, valamint a munkaügyi eljárások és tárgyalások sajátosságait, színes példákkal illusztrálva.
 
Pécs, 2016. december 6.