OBT ülés a Tatabányai Törvényszéken

2013. december 2-án tartotta kihelyezett ülését a Tatabányai Törvényszéken az Országos Bírói Tanács, december 3-án pedig a testület fórumot tartott az Esztergomi Járásbíróságon bírák, bírósági titkárok és fogalmazók számára. A fórum témája az Országos Bírói Tanács és a bíróságok, bírák kapcsolata volt.

A fórumot követő sajtótájékoztatón a soros elnök, Trappné dr. Kiszely Rita elmondta, hogy az OBT olyan felügyeleti szerv Magyarországon, amelyet a bírák választanak, ezért időnként be kell számolniuk arról, milyen kapcsolatban vannak a bírákkal, továbbá elmondta, hogy az OBT ülés jegyzőkönyvei nyilvánosak – a zárt ülésekről készült jegyzőkönyv kivételével- és az összes határozatot is közzéteszik. Az OBT internetes honlapján pedig az állampolgárok is megismerkedhetnek az OBT működésével. A soros elnök kiemelte, hogy minden ülésükön meghívottként vesz részt dr. Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület vezetője, akinek személyén keresztül is megvalósul a bírákkal való kapcsolat, valamint hogy az esztergomi fórumot hagyományteremtésnek szánták.

A sajtótájékoztatón a Tatabányai Törvényszék elnöke, dr. Csorba Zsolt Ödön elmondta, megtisztelő volt a törvényszék számára, hogy az OBT itt tartotta kihelyezett ülését, és kifejezte reményét, hogy a fórum a jövőben rendszeressé válik, és az OBT ezáltal is még közelebb kerül a bírókhoz, akik a felügyeleti szervet választották.

Az eseményről az alábbi fényképek készültek.