Ovisok az Ajkai Járásbíróságon

Az ajkai Székhely Óvoda Misi Mókus csoportjának két vállalkozó szellemű óvónője az idei nevelési évre „Mi leszek, ha nagy leszek?” címmel új programot vezetett be a középső és nagycsoportos óvodásoknak, amelynek keretében a szülők munkahelyeit keresik fel a gyerekek.
2016. október 28-án a Veszprémi Törvényszék és a „Nyitott Bíróság” program támogatásával az óvodások az Ajkai Járásbíróságra látogattak el. Az 5-6 éves gyerekek kissé megszeppenve sétáltak át a beléptető kapun, majd a beszólítást követően léphettek be a tárgyalóterembe. Rövid beszélgetés, a bíróság munkájának és az igazságszolgáltatásban résztvevők formaruháinak bemutatása közben ügyesen megneveztek egy-két, általuk bűncselekménynek beillő csínytevést.
A büntetés-végrehajtási váróban még a rácsok mögé is bemerészkedtek, majd az irattárat nézték meg, ezután önfeledten belemerültek a bírósági témájú képkirakó és memóriajáték izgalmaiba. Valamennyien helyet foglaltak a bírói pulpituson, egyesek a látogatás végére már a behívót is egész rutinosan kezelték. A látogatás végeztével a gyerekek Veszprémi Törvényszék feliratú csokoládét kaptak ajándékba, s távozóban már mosolyogva integettek a járásbíróság dolgozóinak.
 
Ajka, 2016. november 2.