Pedagógiai Konferencia a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetem pedagógiai konferenciát szervezett május végén, melyen a pedagógiai szakemberek, intézményvezetők mellett a szakterületért felelős kormányhivatali és önkormányzati dolgozók vettek részt.
 
A konferencia fő előadását Czeizel Barbara, a kora gyermekkori intervencióért felelős miniszteri biztos (EMMI) tartotta. A konferencia plenáris ülésén dr. Hirtling Ibolya, a Siófoki Járásbíróság elnöke is előadást tartott „Gyermekközpontúság érvényesülése a bírósági eljárásokban” címmel. Az elnök asszony előadásában elemezte a hazai és nemzetközi gyermekjogi jogszabályokat, egyezményeket, valamint bemutatta az Országos Bírósági Hivatal és a Kaposvári Törvényszék gyermekközpontú igazságszolgáltatással kapcsolatos törekvéseit, eredményeit is. 
 
A konferencia délutáni programjában több szakmai műhely került megrendezésre, ahol a résztvevők a bemutató előadások után élénk eszmecserét folytathattak. E programban dr. Kaponya Szilvia, a Marcali Járásbíróság titkára, bírósági közvetítő tartott előadást, majd vezetett vitát a „Mediáció társadalomformáló szerepe” címmel. A konferencia szervezői és a pedagógiai kar dékánjának értékelése szerint a Kaposvári Törvényszék előadói olyan területekkel ismertették meg a pedagógiai szakembereket, amelyekről eddig nem volt tudomásuk, és az előadások sikerét jól mutatta a délutáni programban feltett kérdések sokasága. 
 
A Kaposvári Törvényszék jó kapcsolatot ápol a Kaposvári Egyetemmel, az egyetemi oktatók rendszeresen részt vesznek a törvényszék képzési programjában. A következő ilyen alkalom a törvényszék és a járásbíróságok vezetői részére szervezett csapatépítő tréning, majd az ügyfélkapcsolati munkakörben dolgozók számára szervezett call-center képzés lesz.