Regionális Bírósági Sportnap Budapesten

Öt törvényszék csapatai léptek pályára az idei a Regionális Sportnapon: a Balassagyarmati, a Fővárosi, a Kecskeméti, a Szolnoki és a sportnapot szervező Budapest Környéki Törvényszék 20 fős csapatai kosárlabdában és futballban mérték össze tudásukat 2013. április 26-án.
A csapatok 2012. szeptemberében találkoztak utoljára a pályán, így a rendezvény kiváló felkészülési lehetőség volt a 2013. júniusában megrendezendő Országos Bírósági Sportnapokra.

Az Újbudán megrendezett családias hangulatú esemény számtalan izgalmas mérkőzést hozott, bár a favoritokat az idén sem sikerült nagyon megszorítani. A Budapest Környéki Törvényszék kosárlabdacsapata lehengerlő játékkal masírozott a döntőig, ahol a Kecskeméti Törvényszék csapatával vívott izgalmas mérkőzést. Futballban a Balassagyarmati Törvényszék csapata remekelt, magabiztosan jutottak a döntőbe, ahol a házigazda csapatát győzték le.

A nap végén mindkét sportágban megválasztották a nap legeredményesebb játékosát, akiket külön trófeával díjaztak. Külön elismerést érdemel a Fővárosi Törvényszék szurkolótábora, akik a leghangosabban buzdították csapataikat a műfüves pálya mellől, illetve a kosárlabdapálya lelátójáról.

Az egész rendezvényre jellemző volt a sportszerűség, a játékosok még a döntők felfokozott izgalmában is vigyáztak egymásra, így a nap szerencsére sérülés nélkül telt.Az eredmények:

Női kosárlabda

1.    Budapest Környéki Törvényszék
2.    Kecskeméti Törvényszék
3.    Balassagyarmati Törvényszék
4.    Fővárosi Törvényszék
5.    Szolnoki Törvényszék

Férfi labdarúgás

1.    Balassagyarmati Törvényszék
2.    Budapest Környéki Törvényszék
3.    Szolnoki Törvényszék
4.    Fővárosi Törvényszék
5.    Kecskeméti Törvényszék


Legeredményesebb játékos – női kosárlabda:

Pálvölgyi Tímea – Kecskeméti Törvényszék

Legeredményesebb játékos – férfi labdarúgás:

Buda Norbert – Budapest Környéki Törvényszék

Budapest, 2013. május 8.