Rekordszámú látogató a Kúrián

1065 fő látogatott el a Kúriára 2015. április 19-én, vasárnap, a Nyílt Nap alkalmából.
 
A „Százéves házak ünnepéhez”, a „Budapest 100” rendezvény-sorozathoz csatlakozott, a Kúriának is otthont adó Igazságügyi Palota, immár negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.
 
Az érdeklődők bepillantást nyerhettek a Kúria elnökének dolgozószobájába, megtekinthették az elnöki fogadótermet, a Kúria dísztermét, és tájékoztatást kaptak a bírósági titkárok előadásában a Justitia szobor születésének és áthelyezésének történetéről, az épület nevezetességeiről, a kiemelt figyelmet érdemlő berendezési tárgyakról és díszítő motívumokról.  
 
A tárgyalótermekben helyet foglalva bírósági és ügyészségi fogalmazók és titkárok közreműködésével megismerhették a tárgyalások menetét, és meglátogathatták a rabmegőrzőt is.
 
A Nyílt Napot a tavalyi évhez hasonlóan számos program színesítette: a Magyar Királyi Kúria egykori elnökeinek életútját bemutató kamarakiállítás mellett az ítélkezés tárgyi kellékeit, régi könyveket, valamint a Kúria Könyvtárának muzeális értékű dokumentumait, könyvritkaságait bemutató kiállítás is várta a látogatókat. 
 
A Kúria Nyílt Napjára érkező kisgyerekes családok interaktív vetélkedőkön, kvízjátékokban  vehettek részt.
 
Az idei eseményre érkezőket a Kúria munkatársai közül mintegy harmincan korabeli ruhába öltözve fogadták, felelevenítve az 1910-es évek hangulatát.
 
Budapest, 2015. április 21.