RENDKÍVÜLI HÍREINK!

A Győri Törvényszék elnökének rendelkezése szerint a Győri Járásbíróság épülete 2013. június 6-án csütörtökön és június 7-én pénteken a várost átszelő folyók vízszintjének emelkedése miatt zárva tartott, erre a két napra kitűzött tárgyalások elmaradtak, a kezelőirodák ügyfélfogadást nem tartottak. A csütörtöki napon az utcaszint alatt mintegy három méterrel elhelyezkedő pincében található irattárból az iratokat az épület felsőbb emeletein helyeztük el.
Az árhullám levonulása a bíróság épületében a fenti intézkedéseknek köszönhetően károkat nem okozott, hétfőn a megszokott rendben folytatódott a munka.

   

További képeket itt tekinthet meg.

A Duna áradása miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a Budapest Környéki Törvényszék elnöke az árvíz helyszínén elkövetett, továbbá az árvízi védekezési, mentési munkálatokat akadályozó bűncselekmények miatt a soron kívüli eljárás érdekében a Budaörsi, a Dunakeszi, a Ráckevei, a Szentendrei, valamint a Váci Járásbíróságon 2013. év június hó 8. és 9. napján készenlétet rendelt el. A fent említett járásbíróságok visszajelzése alapján a 2013. június hó 8. és 9. napjára elrendelt helyi bíróságokon tartandó készenlét ideje alatt ügyeleti feladatok nem merültek fel.
A járásbíróságoktól kapott tájékoztatás alapján a bíróság épülete és az épületben tartózkodók épsége nem forgott és nem forog veszélyben, egyik épületben sem keletkezett kár, a víz pedig már kezd visszahúzódni.A Komáromi és az Esztergomi Járásbíróság irattárában a talajvízszint emelkedése miatt az ügyiratok biztonságba helyezése megtörtént. Az Esztergomi Járásbíróság irattárát a bíróság dolgozói teljesen kipakolták. A Komáromi Járásbíróság irattárában az iratokat szintén biztonságba helyezték a bírósági dolgozók. A talajvízszintet mindkét bíróságon négy óránként ellenőrzik.
Az árvíz okozta vonatkésések miatt Komárom-Esztergom Megyében a mai napon több bírósági alkalmazott nem tudott a munkahelyén a munkaidő kezdetekor megjelenni.