Sajtókonzultáció a Fővárosi Törvényszéken

Sajtókonzultációt tartott 2016. január 20-án a Fővárosi Törvényszék, amelynek keretében egyrészt bemutatkoztak a sajtó meghívott képviselőinek a törvényszék sajtóosztályának új munkatársai, másrészt a résztvevők kötetlen beszélgetésben osztották meg egymással a közös munkával kapcsolatos tapasztalatikat és jövőbeni elvárásaikat.
 
A Fővárosi Törvényszék részéről dr. Fazekas Sándor elnök, Rosnerné dr. Romenda Zsuzsanna elnökhelyettes, dr. Póta Péter sajtószóvivő, valamint dr. Váci Tímea, a Sajtóosztály vezetője és valamennyi munkatársa kötetlen konzultáción fogadta a média meghívott képviselőit. 
Dr. Fazekas Sándor bemutatta a Sajtóosztály jogi és kommunikációs tapasztalattal egyaránt rendelkező munkatársait, valamint tájékoztatta a sajtó képviselőit arról a fő irányvonalról, amelyet a jövőben a törvényszék követni kíván a tájékoztatás során. A gyakoribb és hiteles kommunikáció új eszköze a rendszeres sajtótájékoztató, amelyen a sajtószóvivő közérdeklődésre számot tartó büntető és polgári-gazdasági ügyekről, valamint új jogintézményekről és azok alkalmazási tapasztalatairól egyaránt tájékoztatni fogja a sajtó képviselőit és a közvéleményt. A törvényszék elnöke a februári első tájékoztató időpontját és tervezett témáit is ismertette az újságírókkal.
A törvényszék jelen lévő munkatársai kíváncsiak voltak arra is, hogy miként látják a média képviselői a bíróság sajtótevékenységét, mivel tehető eredményesebbé a kommunikáció. Az újságírók a napi munkájuk során felmerülő nehézségeket, valamint szakmai- és jogi szabályozást érintő kérdéseket is felvetettek. 
 
Előremutató ötletek és megoldási javaslatok születtek, így mind a bíróság mind a sajtó képviselői sikeresnek értékelték a rendezvényt.
 
Budapest, 2016. január 20.
A Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya