Sajtóreggeli Debrecenben

A korábban megkötött együttműködési megállapodás megújítása illetve a bíróság és a média munkatársai közötti érdemi kommunikáció javítása érdekében újabb sajtóreggelit szervezett a Debreceni Törvényszék és a Debreceni Ítélőtábla.
 
A kötetlen beszélgetés kiváló alkalom volt arra, hogy a bíróságok vezetői, sajtószóvivői valamint a helyi, illetve megyei sajtóorgánumok képviselői megoszthatták egymással tapasztalataikat. A találkozón ismét felmerült a képmáshoz és hangfelvételhez való jog eltérő bírói gyakorlata a tárgyalásokon. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke elmondta, hogy bár folyamatos szakmai egyeztetés zajlik, a bíróságok sajtómegjelenésének szabályozása még várat magára. Balla Lajos a Debreceni Ítélőtábla elnöke kiemelte Debrecenben korrekt együttműködés jellemzi a bíróságok és az újságírók kapcsolatát. Köszönhető ez annak is, hogy mindkét fél elismeri, segíti és tiszteletben tartja egymás tevékenységét.
 
Az újságírók elismerően nyilatkoztak a munkájukat segítő sajtószóvivők tevékenységéről. Ugyanakkor felvetették, hogy hasznos lenne a lakosság jogi ismereteinek növelése érdekében, ha általános polgári illetve büntető jogi fogalmakról, eljárásokról tájékoztató anyagok készülnének.  
 
Debrecen, 2015. október 13.