Sajtóreggeli a Gyulai Törvényszéken

A Gyulai Törvényszéken első alkalommal rendeztek sajtóreggelit, melyen dr. Bagdi Árpád Gyula, a törvényszék elnöke, valamint dr. Marton Erika sajtótitkár látta vendégül a szerkesztőket, újságírókat. Az eseményre szóló meghívás elsősorban a helyi szerkesztőségek részéről váltott ki élénk érdeklődést. A sajtóreggeli legfőbb célja az volt, hogy a sajtó képviselői és a Gyulai Törvényszék közötti együttműködést tovább erősítse, valamint egymás munkájának kölcsönös segítése érdekében megfelelő fórumot teremtsen a bírósági kommunikációval kapcsolatos elvárások és észrevételek áttekintésére. 
A sajtóreggelin a résztvevők egy kötetlen hangulatú beszélgetés keretében elmondhatták tapasztalataikat és észrevételeiket a Gyulai Törvényszék kommunikációjával kapcsolatban, melynek során elhangzott számos pozitívum, illetve több olyan javaslat, mellyel hatékonyabbá lehet tenni mind a bírósági sajtóosztály, mind pedig a sajtó képviselőinek munkáját. Részletesen szó esett a bírósági tárgyalásokkal és a bírósági rendezvényekkel kapcsolatos közleményekről, tájékoztatásról, illetve ismertetésre került a sajtó képviselői számára készült útmutató is.
 
A rendezvény végén a résztvevők valamennyien sikeresnek és hasznosnak ítélték meg a sajtóreggelit, illetve az elhangzott felvetések, javaslatok is egyértelműen azt igazolták, hogy szükség van a bíróság és az újságírók, szerkesztők közötti közvetlen párbeszédre, a már meglévő jó kapcsolatok erősítésére.
 
 
Gyula, 2015. december 2.