Sajtótájékoztató a Tatabányai Törvényszéken

A Tatabányai Törvényszék Elnöke sajtótájékoztatót tartott 2015. május 19-én, amelyre a Komárom-Esztergom megyei 24 óra című napilap, a Forrás Rádió és a Tatabányai Televízió fogadták el a meghívást. A sajtótájékoztató dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnökének nyitóbeszédével vette kezdetét, amelyben bemutatta a résztvevőket és a tájékoztató fontosabb témaköreit ismertette.
 
A tájékoztató célja az volt, hogy az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Tatai Patara 2015. Török Kori Történelmi Fesztivál néhány – bírósági szempontból – jelentős eseményét kiemelje, amelyek között szerepel a Tatabányai Törvényszék által 2015. május 22-ére szervezett „A sérelemdíj, a kártérítés új szabályai” című egész napos képzés, amelyen képviselteti magát a Székesfehérvári Törvényszék és a Veszprémi Törvényszék, továbbá a Magyar Jogász Egylet Komárom-Esztergom Megyei Szervezete is.
 
E regionális – körülbelül 140 fő résztvevő – képzés részleteiről és általában véve a képzésekről dr. Pleskó Krisztina Zsuzsanna a Tatabányai Törvényszék elnökhelyettese tartott egy rövid beszámolót. A pénteki képzés folytatásaként a várhatóan 2015. május 29-én büntetőjogi témában tartott előadásokról dr. Budai Vince kollégiumvezető tájékoztatta a sajtó munkatársait. Végül dr. Becker Tibor a KEM Jogász Egylet elnöke ismertette a Jogász Egylet általános tevékenységét, és a 2015. május 23-án – gyakorló jogászok részvételével, korhű szövegezéssel és öltözetben – előadni kívánt Peiss Dorottya Boszorkányper részleteit is.
 
Tatabánya, 2015. május 20.