"Segítség egy mosolyért" jótékonysági est Szombathelyen

A szombathelyi Bartók Teremben tegnap „Segíts egy mosolyért” elnevezésű jótékonysági est került megrendezésre. A rendezvény célja az volt, hogy a felajánlott adományokat és a belépőjegyekből befolyt hozzájárulást a Rumi Óvoda, Fejlesztő Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Gyermek- és Diákotthonban tanuló értelmileg akadályozott gyermekek fejlesztő „Mocorgó-termének” kialakításra fordítsák.

A rendezvény fővédnöke dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke Harangozó Bertalan a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, főtámogatója a Savaria Szimfonikus Zenekar volt.

Zeneművek kiváló előadásával, énekkel, tánccal, verssel felléptek a Rum-kastélyi gyermekek és fiatalok, továbbá a szimfonikus zenekar, a Nagy Lajos Gimnázium, a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola tanulói, a Rábahídvégi Énekkar és Radics Gigi.

A Szombathelyi Törvényszék dolgozói a társadalmi felelősségvállalás keretében pénzgyűjtéssel is támogatták a nemes törekvést, az összegyűjtött adományt a törvényszék dolgozóinak nevében az esten részt vevők átadták a Rumi Csigabiga Alapítvány képviselőinek.

A jótékonysági est megmutatta a társadalom összefogásának erejét, átérezhettük azt a megfeszített, de örömteli munkát, amellyel a fogyatékkal élők és felkészítő pedagógusaik készültek a rendezvényre.

Az összefogás anyagilag is elérte a célját, hiszen az előzetes várakozásokat meghaladóan közel 1 millió Ft gyűlt össze a belépőjegyek árából és az adományokból. A törvényszék dolgozóinak támogatása a legmagasabb összegű    felajánlások között szerepelt.

Szombathely, 2013. november 20.