Sikeres hetet zárt az idei „Sziget Bíróság”

A Sziget Fesztivál ideje alatt mintegy 800-an vettek részt a bírósági sátor programjain, ami majdnem kétszerese a tavalyi látogatottságnak.
A bírósági sátorra az egyetemistákon, fiatalokon túl a felnőtt korosztály, valamint olyan családok is kíváncsiak voltak, akik a jogi ismeretek megszerzése iránt érdeklődtek. A látogatók csaknem egyharmada külföldi érdeklődő volt, akik szívesen vettek részt az angol nyelvű programokon. 
 
A hét nap alatt több visszatérő vendége volt a „Sziget Bíróság”-nak, ahol minden látogató talált számára érdekes időtöltést akkor is, ha egyedül érkezett, és akkor is, ha társasággal látogatott el.
Munkatársaink több mint tízféle játékkal és hatféle teszttel várták az érdeklődőket, akik átlagosan egy nap több jogi tájékozottságot elősegítő, az igazságszolgáltatást bemutató programon is megmérettették magukat, és az egy hét alatt majdnem 1200 kérdőívet töltöttek ki. Nagyon népszerű volt például a „Mennyire vagy jó tanú?”, valamint a „Tárgyalásra megyek” - öltöztetős játék, a büntető eljárás fogalmait, menetét bemutató program, valamint a memóriajáték.
 
A színes programok megvalósításáról bírósági fogalmazók, valamint bírósági titkárok gondoskodtak.