Sikeres „Múzeumok éjszakája” rendezvény a Győri Ítélőtáblán

Immáron hagyományosan csatlakozott a Győri Ítélőtábla 2016. június 25-én este a Múzeumok éjszakája programsorozathoz. Ennek keretében lehetősége nyílt a mindösszesen 140 fő ítélőtáblára látogatónak megtekinteni a tárgyalótermeket, a beszélő helyiségét, a fogdát, valamint előadást hallgathattak a bírósági szervezetrendszerről, a Győri Ítélőtábla történetéről és működéséről. 
 
Külön program keretében, 20 óra 30 perctől Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató tartott lebilincselő előadást Takács János, „a peeri rablógyilkos” felakasztásáról és feltámadásáról. Az 1878 decemberében megesett gyilkosság valóságos alapját, az abból szőtt balladát, továbbá a kutatás meglepő részleteit is magában foglaló előadást követően a nagy számban megjelent hallgatóságot meglepetés is várta. A történethez kapcsolódóan feltett három kérdésre leggyorsabban választ adók egy-egy ajándékot kaptak: Lanczendorfer Zsuzsanna saját CD-jét, a Győri Ítélőtábla fennállásának 10 éves évfordulója alkalmából kiadott Hivatás-Tudat-Építészet című könyvet, valamint egy palackot az Ítélőtáblák borából.
 
A programon résztvevők valamennyien köszönetet mondtak az épület megtekintéséért, és Lanczendorfer Zsuzsanna érdekfeszítő előadásáért.