Sikeresen lezárult a szervezetfejlesztési projekt az Országos Bírósági Hivatalban és a törvényszékeken

Lezárult az ÁROP 1.2.18/A. azonosító jelű „Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára” megnevezésű projekt, amelyen az Országos Bírósági Hivatal, a Kúria, 3 ítélőtábla és 15 törvényszék vett részt. 
 
A résztvevő bíróságok részéről folyamatosan érkeznek az elkészült szakmai anyagok, az elvégzett munkáról szóló összefoglaló dokumentumok az OBH felé is:
 
 
Az eredmények megismerése, közzététele, a jó gyakorlatok bemutatása a szervezet minden tagja számára hasznos a hatékony működés, a szolgáltató jelleg erősítése érdekében. Ezen felül a pályázat során megszerzett tapasztalatok megosztása megalapozhatja a 2014 és 2020 közötti időszakban a bíróságok számára megnyíló Európai Uniós és hazai pályázatok elnyerését és sikeres lebonyolítását. Az OBH szeptemberben egy újabb workshop megrendezését tervezi.
 
Összesen 19 bírósági szervezet indult az ÁROP 1.2.18/A. azonosító jelű pályázaton, amelyek összesen 482.978.655 forintot nyertek a projektek megvalósítására. A program célja a hatékonyabb és gazdaságosabb működés elősegítése, egyedi fejlesztése az erőforrások optimális kiaknázásával. 
 
Budapest, 2014. augusztus 11.