Statisztikusok továbbképzése a Magyar Igazságügyi Akadémián

Az Országos Bírósági Hivatal 2016. október 18-án és 19-én rendezte meg a statisztikusok idei második, egy-egy napos képzését a Magyar Igazságügyi Akadémián. 
 
Mindkét napon dr. Szabó Tamás Attila, az OBH statisztikáért felelős elnöki biztosa köszöntötte a nagy számban megjelent résztvevőket, s beszélt a képzés céljáról, a statisztikusok egyre növekvő szerepéről, a gyors, pontos adatszolgáltatás jelentőségéről.
 
Ennek jegyében a képzés kifejezetten gyakorlati módon zajlott, a résztvevők az Excel táblázatkezelő programmal kapcsolatos ismereteiket bővíthették és mélyíthették el. A cél olyan tudás elsajátítása volt, amelynek birtokában a statisztikusok hatékonyabbak lehetnek a vezetői döntéseket segítő információk szolgáltatásában és az Országos Bírósági Hivatal stratégiai céljainak támogatásában.
 
Az oktatást Szádvári László, a Statisztikai Elemző Osztály osztályvezetője tartotta, nagy hangsúlyt fektetett a helyi adatbázisokból kinyerhető adatokból történő gyors és pontos információközlési lehetőségekre, illetve az adat-vizualizációs módszerekre.

A képzés konzultációval zárult, melynek során a résztvevők megvitatták a statisztikát érintő aktuális kérdéseket. 

Budapest, 2016. október 20.