Szakértői bizonyítás és időszerűség – konferencia a Miskolci Törvényszéken

Szakértői bizonyítás és időszerűség címmel tartott előadásokkal folytatódott a központi oktatási terv helyi képzéseinek megvalósítása a Miskolci Törvényszéken 2014. május 22-én és 29-én polgári és büntető ügyszakos bíráknak, titkároknak.

Az előadó bírák ismertették kollégáik előtt a szakértői bizonyítás kapcsán a joggyakorlat-elemző munkacsoport megállapításait, a szakértő kirendelésének módszartanát, a szakértői kompetenciákat, a szakértői szakmai protokollt, módszertani leveleket, a szakvélemények felhasználásának, értékelésének, a szakértő díjazásának szabályait.

A képzésen előadtak igazságügyi szakértők is, akik előadásukban bemutatták az igazságügyi pszichológiai, műszaki-közlekedési, gépjárműforgalmi, műszaki-építész és ingatlanforgalmi szakértés aktuális kérdéseit, szakvéleményadásuk meghatározó szempontjait.

A résztvevők beszéltek a bíróság és a szakértők lehetséges együttműködési formáiról, valamint konzultáció keretében valamennyi szakértőhöz és előadóhoz kérdéseket intézhettek.

Miskolc, 2015. június 1.