Szakmai együttműködési megállapodás a fogalmazóképzés jegyében

A Tatabányai Törvényszék és a Komárom- Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. március 28-án együttműködési megállapodást kötött, melynek egyik lényeges célja, hogy a bírósági fogalmazók oktatásában - a képzés színvonalának és hatékonyságának növelése érdekében - a Komárom- Esztergom Megyei Rendőr- főkapitányság területi és helyi szervei is részt vegyenek.

A fogalmazók képzésük keretében szakmai gyakorlatot folytatnak a rendőr- főkapitányság szervezésében és felügyelete mellett. A megállapodás a fentieken kívül lehetőséget biztosít a Komárom- Esztergom Megye területén működő bíróságok büntető ügyszakos bírái számára a Bűnügyi Technikai Osztállyal való szorosabb együttműködésre, valamint arra, hogy a rendőrkapitányság a gyermekmeghallgató szobát az eljáró nyomozási bírók részére térítésmentesen rendelkezésre bocsássa.

A Tatabányai Törvényszék a megállapodás alapján részvételi lehetőséget biztosít a rendőr-főkapitányság kijelölt munkatársainak a törvényszék büntető és polgári kollégiumának értekezletein a jogértelmezés egységessége érdekében.

Tatabánya, 2013. március 28.