Szakmai tanácskozás Gyulán

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium a  közigazgatási és munkaügyi ügyekben eljáró Békés megyei bírák részvételével 2013. november 15. napján a Gyulai Törvényszéken szakmai tanácskozást tartott.

A közigazgatási és munkaügyi regionális kollégium a közigazgatási és munkaügyi bíróságok és a törvényszékek közigazgatási és munkaügyi ügyszakban eljáró bíráinak speciális szakmai testülete.

A tanácskozáson részt vett dr. Cséffán József az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium Kollégiumvezetője, dr. Baur Péter a Gyulai Törvényszék Elnöke és dr. Zámbori Tibor a Gyulai Törvényszék Elnökhelyettese is.

A megbeszélés célja a regionális kollégium tervezett munkájának ismertetése, a megye ítélkezési helyzetének ismertetése, a Munka Törvénykönyvének 2013. augusztus 1. napjától hatályos rendelkezéseinek az áttekintése és az aktuális ítélkezési kérdések megvitatása volt. A megbeszélésen „A munkajogi jogalkalmazás aktuális kérdései” címmel előadást tartott dr. Cséffán József regionális kollégiumvezető.